Door haar heb ik mijn eigen voorraadkast eens grondig onder handen genomen en heb alle spullen die de houdbaarheidsdatum overschreden hadden eruit gehaald. De uitdaging om iedere maand twee van die produkten te gaan gebruiken, leek mij niet toereikend met bijna 40 verpakkingen (waarvan sommige al een paar jaar geleden in de pan hadden moeten belanden). Nee, zo snel mogelijk opmaken dus of weggooien - als het open was of er niet meer goed uitzag. Ik wist wel dat ik een hamsteraar was, maar als je al die spullen bij elkaar ziet, stijgt het schaamrood me naar de kaken.
Wat kwam er zoal uit die kast? Sambal (hou ik niet eens van, t.h.t. '96), tacosaus en -kruidenmixen, japanse saus en - azijn (ooit in de ban van de Chinees-Engelse kokkin Ching), cola, slasausmix (lekker handig op vakantie), diverse dipperkruiden (kerstpakket), broodmix (bakbevlieging echtgenoot), gedroogde tomaatjes, javachips (heeft zichzelf vacuĆ¼m gezogen), bugels (maar die zijn snel opgegaan), maaltijdpakketten fornello en bobotie, cranberrysaus (ja, het is maar een keer per jaar kerst), soepen, eenpersoonsporties noodels, griesmeelpudding, koekjesmix, risottorijst, mandarijnenflanpoeder (met de bereidingswijze in het Spaans) en een gedroogde macaronimaaltijd. Ondertussen hebben we al wat dingen weggewerkt en het boodschappenlijstje wordt nu gemaakt met het oog op de dingen in het mandje in de woonkamer (lekker confronterend!)
Wie komt er nog meer uit de (voorraad)kast?!