donderdag 26 maart 2009

Hoewel ik mijn blog voornamelijk gebruik om mijn knutsels te presenteren, doe ik nu iets anders. In het blad Leidraad van de Universiteit Leiden staat een interview met Ayaan Hirsi Ali die in Leiden gestudeerd heeft. Nu heb ik niks bijzonders met Ayaan Hirsi Ali of politiek in het algemeen, maar in dat stuk vermeldt ze dat ze op Hooigracht 36 heeft gewoond. Dat was Huize Waltzing Mathilda en laat ik daar nu ook gewoond hebben! Samen met de mensen met wie ik er toen zat hebben we gezorgd voor de naamgeving van het huis. Het lied Waltzing Mathilda (eigenlijk een Australisch volkslied) gezongen door Tom Waits, was toen ons lievelingsnummer. Het was heerlijk melancholisch. Het lied moet ook over een kat zijn gegaan want dat werd het logo voor boven de voordeur en voor onze huis-T-shirts. Ach, die goede oude tijd (alweer zo'n twintig jaar geleden...).

Toch nog een knutsel

De voorkant van Jaarboek 2007. Iedere week probeerde ik een collage-pagina te maken over wat me die week bezighield of waar ik op dat moment zin in had. Als basis heb ik dik papier gebruikt dat ik een basislaag verf heb gegeven en vervolgens in delen gesneden heb. Het geheel heb ik gebonden door er ringen doorheen te doen.
De foto's zijn niet van een superkwaliteit, maar ze geven in ieder geval een beeld van wat ik heb gemaakt. Het viel overigens niet mee, zo'n regime van iedere week een pagina. Er waren heel wat weken die geen inspiratie boden.


Posted by Picasa