woensdag 4 november 2009

Boekje 'Roes' voor De Zingende ZaagDit is het boekje dat ik voor de jubileumtentoonstelling van uitgeverij De Zingende Zaag heb gemaakt. Het bevat een gedicht 'Laten we drinken' (plus de Duitse vertaling ervan) en is een onderdeel van het officiƫle ZZboekje dat 50 gedichten bevat over Roes - tussen bezieling en bezatting.

Mijn uitgangspunt voor Roes was dat als je in een roes bent alles in je hoofd gefragmenteerd is, dingen komen niet duidelijk naar voren en er gaat van alles tegelijk door je hoofd en er weer uit, een algehele vaagheid ligt erover.
De platten zijn slap en het voorplat is gefragmenteerd omdat op iedere doorzichtige pagina (geplaatst voor de nl-versie) een strookje van het plat is geplakt. De pagina's worden dan ook steeds breder. Op die doorzichtige pagina's heb ik afbeeldingen gekopieerd die te maken hebben met de tekst. Op de achterkant van de nl-versie staan hoofden waar van alles in omgaat. Het boekje is gebonden met kleine elastiekjes die op hun plaats worden gehouden door miniatuur flesjes en glaasjes.

De andere leden van boekbindclub Boek en Band hebben allemaal het gehele boekje gebonden. Het is een zeer fraai en gevarieerd geheel geworden.Dit zijn de boekjes allemaal even verzameld op een tafel, maar vanaf morgen worden ze onderdeel van de tentoonstelling in Keramikos in Haarlem (t/m 8 jan. 2010).

Geen opmerkingen: